Završni ispit se bliži, a ti i dalje nisi siguran/a da li i koliko u stvari znaš gradivo? Čini ti se da znaš, ali nisi baš siguran/a da li će tako biti i na testu? Prava mala matura čeka te u junu, ali nema potrebe da čekaš!

Spremili smo ti još jednu pogodnost, koja će ti upotpuniti i olakšati učenje i vežbanje. Već od 8. maja, na mala-matura.com učenicima će biti dostupna simulacija završnog ispita sa zvaničnim zadacima iz zbirki Ministarstva prosvete. Vreme je da to proveriš i uveriš se koliko znaš.

Kako?

Vrlo jednostavno! Nakon što se uloguješ na platformu, ispod dodeljenih kurseva (Efikasno učenje, Mala matura – matematika, Mala matura – Srpski jezik i književnost) videćeš deo „Dodeljeni testovi”.

 

Čeka te veliki broj novih testova iz matematike/srpskog jezika, podeljenih na osnovni, srednji i napredni nivo, koje do sada nisi imao/la priliku da radiš na sajtu, a svi su iz zvaničnih zbirki Ministarstva prosvete.

Nakon ovih testova, videćeš u dnu stranice:

MATEMATIKA 2012/13 – SIMULACIJA ZAVRŠNOG ISPITA

SRPSKI JEZIK 2012/13 – SIMULACIJA ZAVRŠNOG ISPITA.

Klikom na željeni test, počinješ se radom.

simulacija

Na šta treba posebno obratiti pažnju?

  • Odgovore obavezno popunjavajte ćirilicom. Budući da će test na završnom ispitu biti napisan ćirilicom i da odgovori napisani latinicom neće biti priznati, ukoliko nemate običaj da pišete ćirilicom, počnite da se navikavate.
  • Za rešavanje novih testova napredovanja imaš 60 minuta, a za rešavanje glavnog probnog testa 120 minuta, pa nema potrebe da žuriš. Fokusiraj se na pitanja, razmisli nekoliko puta pre nego što ukucaš odgovor.
  • Pažljivo ukucavaj slova, propušteno slovo učiniće da odgovor bude netačan.
  • Opusti se i radi polako, isti test možeš raditi ponovo, čak 60 puta. Svaki naredni probni test koji budeš radio/la biće donekle drugačiji od prethodnog.
  • Zato, registruj se i započni test.

Srećno!

Android aplikacija
Android aplikacija