Izuzev škola u Obrenovcu i Lazarevcu, osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda od sutra nastavljaju sa radom. U Paraćinu i selima Moravičkog okruga neće biti nastave. Univerzitet u Beogradu odlaže aktivnosti.

Ministarstvo prosvete očekuje da se nastava u školama normalizuje što pre, gde god za to postoje bezbednosni i tehnički uslovi.

Rukovodstvima škola i fakulteta Ministarstvo preporučuje da svoje aktivnosti prilagode u skladu sa vanrednom situacijom, s obzirom na učenike i studente volonterski angažovane u prihvatilištima za evakuisane osobe.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je ranije danas da će odluku o nastavku nastave u školama doneti lokalne samouprave i da u ovom trenutku nastavu ne treba organizovati po svaku cenu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, časovi neće biti skraćeni.

1184894_613605248669785_1103834260_n_0Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu doneo je odluku da osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda od sutra nastavljaju sa radom, izuzev u Obrenovcu i Lazarevcu.

Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u Obrenovcu i Lazarevcu početi sa radom biće doneta u zavisnosti od normalizacije stanja u ovim opštinama.

Predškolske ustanove, izuzev ustanova u gradskim opštinama Obrenovac i Lazarevac, koje nisu prekidale sa radom nastavljaju sa redovnim aktivnostima, saopštila je Gradska uprava.

Načelnik školske uprave Moravičkog okruga Danilo Beodranski potvrdio je da će se sutra u svim školama nastava odvijati normalno, izuzev seoskih na području opštine Gornji Milanovac, prenosi Tanjug.

„Izvršena je dezinfekcija svih obrazovnih ustanova u kojima su bili smeštena lica izbavljena iz poplava”, rekao je Beodranski.

Beodranski je istakao da će svi đaci osnovnih i srednjih škola na području Ivanjice, Čačka i Lučana sutra pohađati nastavu, dok će u Gornjem Milanovcu raditi samo gradske škole.

Škole sutra neće raditi ni u Paraćinu, u kojem se radi na saniranju štete.

U međuvremenu, Univerzitet u Beogradu odlučio je da naredne nedelje budu odložena predavanja, kolokvijumi i drugi oblici nastave.

Takva odluka doneta je pošto je 50 odsto volontera angažovanih u prihvatnim centrima iz redova studentske populacije.

Android aplikacija
Android aplikacija