Pripremi se za prijemni ispit iz srpskog jezika, lako, brzo i besplatno!

poeni iz srpskog jezika na prijemnom ispituImaš problem da savladaš gramatiku? Muče te pravopisna pravila koja nikako da naučiš i počneš da primenjuješ? Omiljena knjiga ti je ona koja ima najmanji broj strana? Želiš da spremiš završni ispit bez pohađanja privatnih časova i čitanja obimnih lekcija?

Razumemo da učenje vrlo često predstavlja problem. Međutim, nema nerešivih problema. Rešenje je jednostavno. Spremili smo za tebe online kurs iz srpskog jezika i književnosti.

Zašto treba da odabereš online kurs za spremanje prijemnog ispita iz srpskog jezika?

  • Kurs je potpuno besplatan.
  • Nakon što savladaš određenu oblast, možeš da rešiš test i odmah saznaš koliko znaš i u čemu grešiš.
  • Lekcije su zanimljive i interaktivne, pa ćeš gradivo savladati lako i brzo.
  • Učiš gramatiku i književnost dok si na netu.
  • Kurs su osmislili profesori Savremene gimnazije i Srednje škole za informacione tehnologije ITHS sa dugogodišnjim iskustvom u pripremi učenika za upis u srednju školu.
  • Iz još mnogo razloga, koje ćeš otkriti tek kada se uloguješ na platformu i počneš da uživaš dok učiš.

Uloguj se na platformu i počni sa pripremanjem za prijemni iz srpskog odmah.

Šta ćeš savladati u okviru online kursa iz srpskog jezika?

Online kurs iz srpskog jezika pokriva celokupno gradivo koje te očekuje na završnom ispitu. Kurs je podeljen na module, a na kraju svakog modula možeš da polažeš test, odmah dobiješ rezultate i vidiš koliko znaš i šta bi trebalo dodatno da provežbaš. Kursu možeš da pristupiš neograničeni broj puta, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

1. Fonetika – Ne razumeš glasovne promene, pravila po kojima se one vrše učiš napamet i ne umeš da ih primeniš? A tek akcenti?! Oni ti predstavljaju najveći problem? Sve ovo savladaćeš na lak i razumljiv način u okviru modula Fonetika i shvatiti da je ova oblast, u stvari, veoma laka i zanimljiva.

2. Morfologija – Ne znaš da odrediš glagolski vid i rod? Stalno se pitaš šta je glagolsko vreme, a šta glagolski način? Objekat, apozicija, atributi i priloške odredbe te takođe zbunjuju, kao i određeni i neodređeni pridevi? Ove i mnoge druge nedoumice rešićeš uspešno u okviru modula Morfologija. Nije nimalo teško, samo gradivu treba pristupiti na pravi način.

3. Građenje reči sa leksikologijom – Šta je tvorbena morfema? Kako odrediti koren reči? Koji su sve tvorbeni procesi u srpskom jeziku? Odgovore na ova pitanja i sve ono što je važno da znaš u vezi sa tvorbom reči saznaćeš u modulu Građenje reči sa leksikologijom.

4. Sintaksa – Nije ti jasno kako funkcioniše sintaksički sistem rečenice, kako da razlikuješ zavisne rečenice kad uglavnom sve imaju iste ili slične veznike, koji su naporedni odnosi među nezavisnim rečenicama? Sve će ti biti jasnije, lakše i interesantnije kad pređeš modul Sintaksa.

5. Padeži – Umeš da ih primeniš u govoru, ali ne znaš da ih prepoznaš u tekstu? Svaki put se pitaš kako da razlikuješ dativ i lokativ, ili nominativ i akuzativ? Modul Padeži pomoći će ti da mučenje sa padežima postane prošlost.

6. Pravopis – Stalno te ispravljaju: ne kaže se tako nego ovako, ne znaš da li neke reči treba pisati spojeno ili odvojeno, od interpunkcijskih znakova pravilno upotrebljavaš samo tačku i ponekad zarez? Kad pređeš modul Pravopis i, kroz niz zanimljivih primera i vežbanja, shvatiš da više nemaš ovakve probleme, videćeš da pravopis uopšte nije tako težak.

7. Književni jezik – Ne znaš da su sva gramatička pravila rezultat jezičkih promena u prošlosti? Nikada se ne zapitaš kako je nastao srpski jezik? Kroz modul Književni jezik videćeš da neka gramatička pravila ne moraš da učiš iz knjiga, već možeš sam/a da doneseš zaključak, jer znaš kako se jezik razvijao.

8. Leksikologija – Koja su metaforska i metonimijska značenja? Na koje sve načine možemo upotrebiti reči u srpskom jeziku? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznaćeš u okviru modula Leksikologija. Uživaćeš kad shvatiš da ti se rečnik poboljšao.

9. Književnoteorijski pojmovi – Malo znaš o teoriji književnosti? Odbojna ti je samim tim što je teorija? Kroz modul Književnoteorijski pojmovi videćeš da teorija ne mora da podrazumeva naporno učenje. Kroz vežbu i zanimljive informacije, saznaćeš sve što je potrebno u vezi sa ovom oblašću.

10. Stilska izražajna sredstva – Šta sve u pisanom i živom govoru postižemo stilskim figurama? Koje su najvažnije karakteristike svake od njih i kako da ih prepoznamo na primeru? Odgovore na ova i slična pitanja dobićeš u modulu Stilska izražajna sredstva. Analiza pesme ti ubuduće neće predstavljati nikakav problem.

11. Književna dela i pisci – Ne voliš da čitaš? Uvek si više raspoložen/a za film ili seriju nego za knjigu? Misliš da je jednostavnije da ti neko prepriča knjigu? Kroz modul Književna dela i pisci, preko najzanimljivijih detalja i primera, shvatićeš zašto neka književna dela zaista vredi pročitati.

Uloguj se na platformu i počni sa pripremanjem za prijemni iz srpskog što pre.

Android aplikacija
Android aplikacija