Najčešća pitanja

  • KAKO DA SE REGISTRUJEM NA SAJT? Lako je. U gornjem desnom uglu klikni na polje REGISTRUJ SE i unesi svoje podatke, potvrdi ih, i pojaviće se parametri uz pomoć kojih ćeš se logovati na platformu. Ne zaboravi da tvoje korisničko ime treba da sadrži prefiks mm. Jednostavno, samo prati uputstvo.
  • KAKO DA RADIM TEST NAPREDOVANJA? Kada uđeš u konkretnu nastavnu jedinicu, skroz dole levo u sajtbaru, ispod multimedija, piše TEST NAPREDOVANjA. Klikom na polje, otvaraš test.Na primer: Modul 1, Fonetika ➝ Glasovi u srpskom jeziku i njihova podela ➝ Test napredovanja.

  • KAKO DA SE PRIPREMIM ZA KOMBINOVANI TEST? Pored pripreme za uspešno polaganje testova iz srpskog jezika, i matematike, Mala matura vam pomaže i u pripremi za kombinovani test. Kombinovani test obuhvata zadatke i pitanja iz pet predmeta: ➀ biologije, ➁ istorije, ➂ geografije, ➃ fizike i ➄ hemije. Budući da vam može doneti 14 bodova, važno je da se dobro pripremite i u ovim oblastima. Zato smo za vas pripremili kurseve i testove iz svih predmeta čije gradivo će vam biti potrebno za uspešno polaganje završnog ispita.
  • KAKO DA RADIM PROBNE TESTOVE? Vrlo jednostavno! Nakon što se uloguješ na platformu, ispod dodeljenih kurseva (Efikasno učenje, Mala matura – matematika, Mala matura – Srpski jezik i književnost, i isto tako i za kombinovani test) videćeš deo „Dodeljeni testovi”. Čeka te veliki broj novih testova iz matematike/srpskog jezika, podeljenih na osnovni, srednji i napredni nivo, koje do sada nisi imao/la priliku da radiš na sajtu.
  • ZAŠTO MI ODGOVORI POPUNJENI LATINICOM NISU PRIZNATI? Budući da će se i na zvaničnom ispitu priznavati samo odgovori napisani ćirilicom, nema razloga da naši testovi funkcionišu drugačije. Ukoliko greškom test uradite latinicom, nema problema. Svaki test možete raditi više puta, tako da ga možete rešiti ponovo, ovog puta ćirilicom, i još jedanput utvrditi gradivo.

Biće nam zadovoljstvo da vam pomognemo.

Pridružite nam se u učenju i druženju!

Android aplikacija
Android aplikacija