Od sada, na sajtu Mala matura osmaci mogu da vežbaju za kombinovani test na završnom ispitu. Pored vežbanja za svaki od predmeta pojedinačno, mogu raditi i simulaciju kompletnog kombinovanog testa.

Učenici ove godine, nesumnjivo, moraju ozbiljnije i bolje da se pripremaju za malu maturu, jer će, osim srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, morati da obnove znanje iz još pet predmeta – fizike, hemije, biologije, geografije i istorije.

Nepoznati zadaci iz čak pet predmeta unose paniku i tremu, ali sajt Mala matura je tu da i ove godine pomogne u uspešnoj i lakoj pripremi za završni ispit. Sve što je potrebno jeste da se ulogujete (ili registrujete ukoliko to već niste učinili) i počnete sa vežbanjem. Na testu vežbe i simulacije gradiva iz 5 predmeta učenici će moći da steknu realan uvid u svoje znanje, na osnovu čega moći da naprave funkcionalniji plan učenja i vežbanja.

kombtest700

Kombinovani test će imati 20 pitanja, kao i druga dva, a nosiće 8 bodova od mogućih 40. Kako kažu, zasnovan na obrazovnim standardima Republike Srbije, kombinovani test završnom ispitu daje funkciju sertifikacije, odnosno pokazuje da su učenici stekli funkcionalno znanje i čini ga kompletnim.

Počnite već sada sa vežbanjem i proverite svoje znanje>>>

Da biste bili sigurni u svoje znanje, rešite sve nedoumice u gardivu iz ovih 5 predmeta i pošaljite mejl profesorima Srednje škole za informacione tehnologije ITHS i dobićete iscrpan odgovor sa svim detaljnim informacijama i objašnjenjima, kao da ste na času.

Ukoliko vam je, i pored svih pogodnosti koje nudi onlajn učenje na Maloj maturi, potreban „živi” kontakt sa nastavnikom kako biste bili sigurni u svoje znanje, Srednja škola za informacione tehnologije ITHS organizuje dodatne časove pripreme za malu maturu radnim danima i subotom.

 

Android aplikacija
Android aplikacija