Izvor vesti: 24 sata

Mali maturanti, koji će ove godine polagati testove iz srpskog i matematike sa čak 75 odsto nepoznatih zadataka, odnedavno mogu besplatno da se pripremaju i uče preko sajta www.mala-matura.com. Osim onlajn lekcija, maturanti na ovom sajtu iz svake oblasti mogu da rešavaju testove i skupljaju poene, pa i da direktno postave pitanje profesorima.

ONLAJN – Najteža matura do sada donela je tremu i budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, a procenjuje se da svaki treći, pored pripreme u školi, uzima i privatne časove. Kako bi omogućila učenicima da se pripremaju besplatno, od kuće, kompanija “Link grup” osmislila je ovaj sajt.

web-mala-matura

– Ne samo da je na sajtu dostupno zanimljivo obrađeno gradivo i testovi provere znanja, nego učenici mogu direktno da postavljaju pitanja našim profesorima kada god imaju neku nedoumicu. Odgovore na pitanja će dobijati na Fejsbuk stranici mala-matura.com, u najkraćem roku. Takođe, na sajtu će osmacima uskoro biti na raspolaganju i simulacija završnog ispita, gde će moći da saznaju koliko su, zapravo, spremni za konačan test – objašnjava prof. dr Valentin Kuleto, direktor kompanije LINK group..

Da bi pristupili testovima, đaci samo treba da se uloguju u gornjem desnom uglu. Svaka oblast, bilo da je to fonetika, pravopis, morfologija ili algebra, geometrija i merenje, ima po jedan test i nekoliko lekcija sa primerima koje đaci mogu da savladaju pre testiranja.

Boduju se uspeh i testovi
TEST – Ovogodišnji završni ispit traje dva dana, u jednom danu se polaže jedan predmet, a svaki test traje po 120 minuta. Oba testa nose po 20 poena, a preostali poeni zavise od uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu. Maksimalni broj poena na završnom ispitu je 100.

Android aplikacija
Android aplikacija