U prvom upisnom krugu u srednje škole raspoređeno je ukupno 66.579 učenika, od kojih je 54.987 u četvorogodišnje škole,  saopštilo je juče Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Kako je navelo Ministarstvo, od ukupnog broja raspoređenih u četvorogodišnje škole 38.346 učenika raspoređeno je u četvorogodišnje obrazovne profile u srednjim stručnim školama, a 16.641 učenika raspoređeno je u gimnazije.

Dodaje se da je 9.860 učenika raspoređeno u trogodišnje obrazovne profile u srednjim stručnim školama, što je za 1.843 učenika više u odnosu na prošlu godinu.

Po navodima Ministarstva, za drugi upisni krug za sve učenike koji nisu raspoređeni u prvom krugu ostalo je 9.270 slobodnih mesta, od toga u četvorogišnjim školama 5.744, a u trogodišnjim 3.526 slobodnih mesta.

Posle objavljivanju rasporeda za upis učenika u srednju školu, njih 1.732 je ostalo neraspoređeno, od toga 517 u Beogradu.

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs objavljena su preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugi krug.

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu traje još danas. Predaja i popunjavanje liste želja u drugom upisnom krugu bila je juče u matičnim školama, a raspored i upis učenika u drugom krugu biće objavljen u petak, 8. jula.

 

Izvor: beta.rs

Android aplikacija
Android aplikacija