Mala matura – najvažniji ispit osnovaca počeo je danas i traje do petka 16. juna. Pred osmacima je prvog dana test iz srpskog jezika, nakon čega će rešavati test iz matematike, a u petak kombinovani test.

Rezultati male mature predstavljaju jedan od ključnih uslova za upis u srednje škole, a ovi bodovi sabiraće se sa bodovima koje maturanti dobijaju na osnovu usleha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, ali i sa bodovima koje dobijaju na osnovu uspeha na republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima su učestvovali u osmom razredu.

prijemn_620x0

Polaganje završnog ispita osmaci će zvanično završiti osnovno obrazovanje, a za upis u četvorogodišnje smerove srednjih škola i ove godine biće potebno najmanje 50 bodova, a konačan broj bodova za upis zavisiće kao i do sada od konkurencije i zainteresovanosti za određenu školu, odnosno smer.

Sa početkom u 9 časova, budući srednjoškolci će sutra polagati test iz matematike, dok će se u petak u isto vreme pre njima naći gradivo iz hemije, fizike, biologije, istorije i geografije, u okviru kombinovanog testa.

Bodovi za upis u srednje škole!

Nakon završenih testova, učenici osmog razreda rešenja male mature mogu pogledati na našem sajtu.

Kao i prethodne godine na portalu Edukacija.rs biće objavljeni rezultati testova, broj bodova i informacije o ostalim važnim aktivnostima za upis u srednje škole 2017. godine.

Izvor: edukacija.rs

Android aplikacija
Android aplikacija