Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su završni ispit 14, 15. i 16. juna, nakon čega su objavljeni preminarni rezultati.

Preliminarni rezultati male mature 2017

Rezultate male mature učenici mogu pogledati putem stranice – Rezultati male mature 2017. Ukoliko smatraju da su oštećeni prilikom bodovanja, đaci imaju pravo da se žale.

Rok za podnošenje žalbi učenika na rezultate male mature u osnovnim školama je 19. jun u periodu od 8 do 16 časova, dok se narednog dana, 20. juna primaju i rešavaju žalbe učenika u okružnim upisnim komisijama.

Na objavljivanje konačnih rezultata učenici će čekati do 23. juna.

Prema kalendaru upisa u srednje škole, nakon konačnih rezultata sledi popunjavanje liste želja, a nakon toga i raspored učenika po školama.

Kalendar upisa u srednje škole 2017/2018

Upis je poslednja aktivnost koja od osnovaca čini srednjoškolce, koji će u novoj ustanovi svoje obrazovanje nastaviti 1. septembra 2017. godine.

*** Ukoliko preliminarni rezultati nisu još uvek vidljivi na sajtu Ministarstva, bodove svih učenika osvojenih na završnom ispitu moći ćete da vidite u školama u kojima je bilo organizovano polaganje male mature. ***

 

Izvor: edukacija.rs

Android aplikacija
Android aplikacija