Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu učenika osmih razreda za završni ispit, zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, od juče se nalaze u prodaji, saopštio je Prosvetni pregled.

Kako se navodi, zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, a svaka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Sve tri zbirke zajedno koštaju 850 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 360 dinara, zbirka za matematiku 250 dinara, a kombinovana zbirka 240 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

U izradi zbirki učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta.  Sve publikacije mogu da se kupe u knjižarama „Prosvetnog pregleda” u Beogradu i Novom Sadu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.  

Osnovni zadatak zbirki je da đacima približi model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omogući da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari Prosvetnog pregleda u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.

Izvor: 021.rs

Android aplikacija
Android aplikacija