Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, gde je počelo štampanje testova za probni završni ispit koji će biti održan 26. i 27. marta. Ministar Ružić ocenio je danas da je Zavod sada infrastrukturno osposobljen da štampa sve testove za završni ispit.

Dodao je da će završni ispit, koji je veoma značajan za nastavak školovanja malih maturanata, biti održan 23, 24. i 25. juna. Učenici će prvog dana polagati test iz srpskog, tj. maternjeg jezika, drugog dana test iz matematike, dok će poslednjeg dana rešavati pitanja iz kombinovanog testa.

– Cilj nam je da sve aktivnosti u ovoj školskoj godini završimo na uspešan način, bez obzira na to što se nalazimo u vanrednim okolnostima, rekao je Ružić.
On je naveo da će ove godine u Srbiji biti osam skening centara, te da će se na taj način ubrzati proces pregledanja testova. Testovi za polaganje završnog ispita će iz Zavoda, u saradnji sa Poštom Srbije, biti distribuirani školskim upravama uz asistenciju policije.

Izvor: mpn.gov.rs

Android aplikacija
Android aplikacija