Zbog odluke o produžetku školske godine, učenici osmog razreda malu maturu će polagati nešto kasnije nego što je prvobitno predviđeno. Datumi probne male mature ostaju isti, odnosno osmaci će imati priliku da provere svoje znanje 25. i 26. marta, dok će zvanične testove polagati 27, 28. i 29. juna.

Datumi polaganja prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole ostaju nepromenjeni.

Kada je reč o prijavljivanju za polaganje maturskih ispita, od ponedeljka, 4. aprila, do četvrtka, 7. aprila, moguće je podneti prijavu elektronskim putem preko portala „Moja srednja škola”. Pored toga, moguća je i direktna prijava 7. i 8. aprila u srednjim školama koje organizuju i sprovode polaganje prijemnih ispita, kao i u onim gde je omogućen upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima.

Upis u bilingvalna odeljenja, kao i u umetnički orijentisane škole, poput muzičkih i baletskih, zatim upis za učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku, fiziku, hemiju, biologiju, računarstvo i informatiku, geografiju, istoriju, filološke nauke, scensku i audio-vizuelnu umetnost, kao i u umetničke škole likovne kulture i svih obrazovnih profila u umetničkoj sferi, sprovešće se u periodu od 13. do 22. maja u školskoj 2022/23. godini.

Učenici sa posebnim sposobnostima za sport mogu predati sportsku dokumentaciju za upis u subotu, 21. maja, i ponedeljak, 23. maja.

Do navedenih promena došlo je usled trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, ali i zbog nedavne odluke da za školarce neradni dani ne budu samo 14, 15. i 16. februar, već i 17. i 18.

Školska godina je poslednjom odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja produžena za tri dana i trajaće do 24. juna 2022. godine. Za učenike osmog razreda, koji ranije završavaju sa nastavom u odnosu na ostale razrede, školska godina je takođe produžena za tri dana, tako da se drugo polugodište završava 10. juna.

Android aplikacija
Android aplikacija