Za mnoge učenike naredni dani spadaju u one najvažnije, ali istovremeno i najstresnije u životu. Bliži se mala matura, učenje za završne ispite se privodi kraju, a mnogi učenici još uvek nisu odlučili koju će srednju školu upisati ili se premišljaju.

Iako odluka o upisu u novu školu definitivno nije laka, važno je sagledati sve aspekte školovanja u određenim ustanovama i proceniti sopstvena interesovanja. U zavisnosti od ličnih afiniteta, kao i pomoću roditeljskih saveta i testa za profesionalnu orijentaciju, koji učenici mogu uraditi u svojim školama, moguće je lakše odrediti koja je škola idealna za nastavak školovanja i građenje blistave budućnosti. 

U petak, 13. maja, organizuju se prijemni ispiti za učenike kojima je u planu upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola. Prema procenama, veoma je visok nivo interesovanja za ove škole, što samo znači da je veći pritisak na učenike da prijemni urade što uspešnije kako bi sebi zagarantovali željeno mesto.

Učenici osmog razreda osnovnih škola završne ispite polagaće od 27. do 29. juna. 

Na platformi Mala matura možete utvrditi svoje znanje pomoću simulacije završnog ispita sa realnim primerima, lako i jednostavno. 

Android aplikacija
Android aplikacija